Tips

Voor een afvalvrij kantoor

Image
Bekijk tips per fase
Schoonmaak

Schoonmaak

Er zijn verschillende maatregelen denkbaar die het gebruik van schoonmaakmiddelen reduceert. Hieronder staan enkele voorbeelden.

Papier

Papier

Er bestaan verschillende manier om papiergebruik te reduceren.

Meubilair

Meubilair

Levensduurverlenging van het meubilair kan tijdens de gebruiksfase plaats vinden door opknapbeurten en preventieve onderhoudswerkzaamheden.

Werkkleding

Werkkleding

Voorkom dat werkkleding snel slijt door bijvoorbeeld gebruik te maken van een bio-coating. Deze beschermt de kleding waardoor deze langer meegaat.

Printers

Printers

Facilitair managers kunnen bewustwording creëren bij de medewerkers door ze bijvoorbeeld te wijzen op de instellingen van een printer (dubbelzijdig, zwart-wit etc.).

Verlichting

Verlichting

Zorg tijdens het gebruik dat overbodige verlichting wordt voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door het installeren van bewegingssensoren of timers.

Koffiebekers

Koffiebekers

Voor alle bekers geldt dat meerdere malen gebruiken van een beker de grootste positieve impact heeft op het milieu. Bij het gebruik van mokken en bekers is hergebruik eveneens belangrijk.

ICT-apparatuur

ICT-apparatuur

ICT-apparatuur kan vaak multifunctioneel worden gebruikt. Efficiënt gebruik resulteert in intensiever gebruik van de apparatuur en draagt het bij aan de vermindering van de grondstofvraag.