Tips

Voor een afvalvrij kantoor

Image
Werkkleding

Werkkleding

Inkoop

Ook voor bedrijfskleding zijn steeds meer duurzame en circulaire alternatieven beschikbaar op de markt. Bepaal bij de inkoop of je gebruik wil maken van gerecyclede content, of dat je graag de focus wil leggen op waardebehoud na het gebruik van de kleding.  Lees hier meer over het duurzaam inkopen van bedrijfskleding.

Naast werkkleding zijn er ook maatpakken die circulair worden gefabriceerd of die geleased kunnen worden en bij afdanking terugkeren naar de leverancier.

Gebruik

Voorkom dat werkkleding snel slijt door bijvoorbeeld gebruik te maken van een bio-coating. Deze beschermt de kleding waardoor deze langer meegaat.

Als organisatie kun je er ook voor kiezen om uw kleding te laten repareren wanneer nodig. Op deze manier wordt de kleding voor een langere periode gebruikt.

Einde gebruik

Kleding kan op verschillende manieren worden hergebruikt of gerecycled. De vezels in kleding kunnen terugkeren bij de productie van nieuwe kleding, dekens of isolatiemateriaal. Vraag ook eens aan je leveranciers of het mogelijk is om de oude kleding in te leveren zodat dit verwerkt kan worden in de nieuwe kleding.