Cases

Voorbeelden uit de praktijk

Image
Papier en Drukwerk

Papier en Drukwerk

Inkoop Papier Rijksoverheid
De Rijksoverheid koopt papier op basis van 100% teruggewonnen papiervezels.

Papier en Drukwerk

Papier en Drukwerk

Landbouwreststromen bevatten cellulose, het belangrijkste bestandsdeel van papier. Op het moment worden bomen geplant voor de papierindustrie.

Koffie

Koffie

Gemeente Enschede heeft de warme en koude drankenvoorziening uitgevraagd doormiddel van Rapid Circular Contracting (RCC).

Restafval

Restafval

DCMR, de gezamenlijke Milieudienst van de provincie Zuid-Holland en 15 andere gemeenten, pakte de eigen afvalstromen flink aan.

Koffiedik

Koffiedik

Koffie is een ontzettend inefficiënt product. Van de massa van de koffieplant die nodig is om een kopje koffie te zetten wordt ongeveer 99,8% weggegooid.

Vergaderlunches

Vergaderlunches

Rijkswaterstaat heeft een pilot gedraaid om voedselverspilling te verminderen bij de verschillende lunches en bijeenkomsten in het Westravengebouw in Utrecht.

Afvalscheiding

Afvalscheiding

De Rabobank investeert veel tijd en energie om haar centrale panden in Nederland afvalvrij te maken. Het percentage restafval ligt al 5 jaar rond de 25%.

Afvalcoaches

Afvalcoaches

De Sociaal-Economische Raad (SER) maakt gebruik van afvalcoaches. De schoonmakers worden opgeleid tot afvalcoaches om te zorgen dat afval uit het kantoor juist aangeboden wordt om te kunnen recyclen.

Vloertegels & kantoorinrichting

Vloertegels & kantoorinrichting

ProRail wilde ervaring opdoen met circulariteit en startte met vloerbedekking en meubilair voor de nieuwe verkeersleidingspost (VL-post) Utrecht van ProRail.

ICT

ICT

Domeinen Roerende Zaken (DRZ), onderdeel van het ministerie van Financiën, werkt aan het hergebruik van overtollige, datadragende ICT-apparatuur van de Rijksoverheid.

Kantoorinrichting

Kantoorinrichting

Op korte termijn is de krimp van het aantal werkplekken binnen de Rijksoverheid een kans. Dit aantal zal tot 2020 met circa 5.000 per jaar afnemen.