Meubilair

Meubilair

Inkoop

De mate van circulariteit van meubilair is grotendeels afhankelijk van hoe het wordt ingekocht. Denk bij de inkoop van meubilair na over design, herbruikbaarheid en modulariteit. Meubilair met een tijdloos design en een praktische maat kunnen de grillen van de tijd en de groei van uw organisatie doorstaan. Demontabel en modulair meubilair maakt repareren en aanpassen eenvoudiger en verlengt daarmee de levensduur van het meubilair. Houd er wel rekening mee dat het hergebruiken van materialen en grondstoffen in hoge kwaliteit eindproducten vaak ook een prijskaartje met zich meebrengt vanwege de hoge arbeidsintensiviteit. 

Zie ook: Milieucriteria van kantoormeubilair, een artikel over de lessons learned en een pilot rapport.

Gebruik

Levensduurverlenging van het meubilair kan tijdens de gebruiksfase plaats vinden door opknapbeurten en preventieve onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast helpt het om werknemers te informeren over het juiste gebruik van het meubilair.

Einde gebruik

Afgedankt meubilair wordt vaak afgeleverd bij de milieustraat. Dit is zonde omdat meubilair ook een tweede leven kan krijgen bij mensen thuis of bij andere organisaties. Kringloopwinkels en digitale platforms zijn potentiële oplossingen voor het sluiten van de cirkel.